Toepassingsgebieden voor specifieke vrouwen-klachten
Methode Dorn
Sportmassage
Massage

© Hans de Groot Massage

 

Speciale Behandelingen

Toepassingsgebieden voor specifieke vrouwen- klachten:
Deze therapie is uitermate geschikt voor het behandelen van hormonale en menstruele klachten, bijvoorbeeld het PMS-syndroom, overgangs-problemen of een postnatale depressie. Het lichaam kan met Shiatsu voorbereid worden op de bevalling. Verder kunnen zwangerschaps-problemen als misselijkheid, rugpijn en liesklachten behandeld worden. De ervaring leert dat een lichaam dat in balans is, een positieve werking op het kindje heeft.

Methode Dorn de oplossing voor rugklachten:
Het basispricipe van de methode Dorn is het opheffen van een scheefstand van het lichaam. Dit kan ontstaan door problemen in het bekken en benen.
Met een lichamelijk onderzoek kan de oorzaak van de scheefstand worden achterhaald. Scheefstand kan zeer uitéén lopende klachten veroorzaken zoals been, rug, nek en schouderklachten, hoofdpijn, onderbuikklachten en liesklachten.
Bij de behandeling heeft de patiënt een aktieve rol omdat de patiënt een aantal bewegingen mee uitvoert.
Uitgangspunt om een behandeling van methode Dorn te kunnen ondergaan is dat de patiënt nog enigszinds beweeglijk is en zelf kan staan.
In combinatie met een Shiatsubehandeling kan ontstane spierspanning verminderd worden.

Sportmassage:
Deze massage is niet alleen bedoeld voor de sporter. Het bevordert het herstel, voorkomt sportblessures en draagt bij tot een meer effectieve training en een betere sportprestatie. In de sportmassage onderscheiden we twee soorten behandelingen; de stimulerende massage die gegeven wordt voor het sporten om het spierstelsel voor te bereiden op de te leveren prestatie. En de sederende massage die hoofdzakelijk het afvoeren van afvalstoffen tot doel heeft en wordt gegeven na het sporten. Sportmassage wordt ook toegepast als blessure behandeling, ter bevordering van de doorbloeding, versnelling van het herstel en bestrijding van de vermoeidheid.


In de praktijk is ook een AED aanwezig, maar ook voor in de wijk bij nood

Massage:
In de praktijk kunt u tevens terecht voor een massage. Een massage door een masseur heeft behalve dat het prettig is om te ondergaan onder andere de volgende voordelen:
- verzacht spanning.
- verhelpt spanningshoofdpijn en bestrijdt negatieve gevoelens zoals angst, depressie en verdriet.
- verlaagt de bloeddruk, vermindert stress en slapeloosheid.